Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Promjenjivo vrijeme pogoduje ubrzanom razmnožavanju komaraca Istaknuto

komarciUposlenici Higijensko epidemiološke službe Javnog zdravstva već nedjeljama intezivno rade tretiranje larvi i komaraca na području Brčko distrikta. Bez obzira na to stanovnici Brčko distrikta se žale na veliki broj komaraca te traže veće angažovanje nadležnih službi.

 

 

Uprkos tome što su sve ekipe i oprema Higijensko epidemiološke službe Javnog zdravstva Brčko distrikta već skoro tri mjeseca angažovane na tretiranju larvi i komaraca promjenljive vremenske prilike sa čestim pljuskovima i toplim vremenom pogoduju razvoju ovih insekata tako da hemijska tretiranja ne daju onakve rezultate kakve očekuju građani ističu u ovoj službi.

 

Dr. Mirjana Kuzmanović šefica ove službe je apelovala i na druge institucije i službe u Brčko distriktu da preduzmu aktivnosti na košenju i uređenju zapuštenih površina u kojima se obično nalaze legla komaraca.

 

Građani Brčko distrikta se slažu da je vrijeme promjenjivo ali i smatraju da se može učiniti više na tretiranju komaraca

 

Tretiranje komaraca se vrši tokom maja, juna i jula mjeseca a ako bude potrebno ta aktivnost će biti produžena i nakon tog perioda.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com