Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Prva sedmica jula u BiH natprosječno topla, a u drugoj pad temperature Istaknuto

ki9Prva sedmica jula u Bosni i Hercegovini bit će natprosječno topla, pretežno sunčana i s nešto svježijim jutrima u odnosu na prethodnu sedmicu. Druga sedmica ovog mjeseca donosi pad temperatura ispod 30 stepeni.

 

 


Kako pokazuju podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prva sedmica jula bit će u znaku mogućih lokalnih pljuskova i grmljavine u Bosni, a sredinom sedmice moguća je kiša i na jugu naše zemlje.

 

Jutarnje temperature zraka u Bosni bit će između 15 i 20 stepeni celzija, a na jugu zemlje od 21 do 26. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 25 i 30 stepeni, a na jugu i do 35.

 

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama, od 8. jula očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine moguće su u zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Temperature zraka bit će u padu, tako da će osjećaj vreline nestati.

 

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12 do 16 stepeni celzija u Bosni, a na jugu zemlje do 18. Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će oko 24, a u Hercegovini do 28 stepeni.

 

U prvoj prognoziranoj sedmici UV index bit će visok, tako da bi trebalo smanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana i adekvatno se zaštititi, poručuju iz FHMZ.

 

Izgleda vremena za narednih 15 dana izrađuje se svakog ponedjeljka (13:00) i direktni je produkt numeričkog modela GFS.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com