Menu

baner for web jpg

Bračni par iz Sarajeva postao žrtva prevare nakon rezervacije smještaja u Neumu Istaknuto

elvir halapa oglas 780x298.jpg.pagespeed.ce.WCKC3Kx57LOpreza nikad dosta, pa ni kada je u pitanju unajmljivanje soba ili privatnih apartmana na Jadranu.

 

 

Kako se požalio bračni par iz Sarajeva Elvir i Dina Halapa, ove su godine naišli na lažno oglašavanje i bili žrtvama prevare, pa na ovaj način žele upozoriti i ostale sugrađane da otvore četvere oči kada je u pitanju plaćanje unaprijed rezervacija.

 

Naime, Halape su na internetu tražile najbolju moguću soluciju da vikend provedu na moru. Na stranici olx.ba pronašli su oglas za iznajmljivanje apartmana u Neumu. Oglas s oznakom hitno uz cijenu od 50 KM po noći. Apartman s pogledom na more, pet minuta od plaže, parking za goste, sve kako bi i trebalo biti.

 

Kada su kontaktirali broj iz oglasa da naprave rezervaciju, javio im se muškarac koji se predstavio kao vlasnik te im tražio da uplate 200 KM unaprijed za dvije noći na njegov račun u sportskoj kladionici “Premier”.

 

– Tražili smo preko interneta najpovoljniju varijantu, pronašli smo taj vid oglasa, a bilo je potrebno uplatiti 200 KM na račun izdavatelja apartmana. Novac smo uplatili, a neugodnosti su počele kad smo došli u Neum – rekao nam je Elvir.

 

Kada su stigli ispred kuće u kojoj se nalaze navodni apartmani za izdavanje, dočekala ih je neugodna situacija. Naime, iako su zvonili, niko im nije otvarao, a na pozive nije odgovarao. Mještani koje su zatekli rekli su im da kuća nije na izdavanje i da vlasnici žive u inozemstvu, a da nisu prvi koji su nasjeli na ovu, dobro smislenu prevaru.

 

– Kažu nam da nismo prvi, dešavalo se ovo i ranije, kuća se ne izdaje, a vlasnici ne žive u njoj odavno i drugi su poljubili vrata – dodaje.

 

Nakon što su uspjeli pronaći smještaj za jednu noć na drugom mjestu, primijetili su sutradan da je oglas povučen. Ipak, nakon nekoliko sati, oglas je ponovo postavljen na istoj stranici, ali ovaj put cijena apartmana je bila 25 KM za noć.

 

– On je sklonio oglas, ali ga je za sat-dva ponovo postavio i vidim da je smanjio cijenu i da još stoji na olx-u – govori Elvir.

 

Kako su dodali, zbog njihove lakovjernosti, propao im je godišnji odmor, pa na ovaj način žele upozoriti druge da ne nasjedaju na ovakve oglase.

(Avaz.ba)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com