Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Most kod ušća Brke na Savi: Zbog niske konstrukcije na mostu vozila hitne pomoći ostaju bez rotacionog svjetla Istaknuto

most brkaProšle godine građani Brčkog imali su priliku vidjeti radove na sanaciji Konačkog mosta koji se nalazi kod ušća Brke. Tom prilikom urađena je zaštita metalne konstrukcije i zamjena kolovoznog zastora.

 

Pored ovog učinjenog dobrog djela građani su u toku izvođenja radova komentarisali ovaj potez navodeći kako su radovi trajali nekoliko mjeseci kao da je u pitanju rekonstrukcija jednog od najvećih mostova na svijetu Golden Gejt koji se nalazi u San Francisku u SAD.

 

Nakon završetka radova zadovoljstvo građana je kratko trajalo i pokazali su još jednu zabrinutost, a u pitanju je visina konstrukcije ispod koje prolaze putnički atomobili. Međutim sve bi bilo u redu da samo automobili prolaze ovom dionicom.

 

Prema očevidcima na ovom dijelu desio se i jedan nesvakidašnji slučaj, a to je da je prilikom prelaska hitne pomoći preko ovog mosta vozilo ostalo bez rotacije, jer je zbog nisko postavljene konstrukcije vozilo zakačilo gornju konstrukciju i ostalo bez važnog dijela vozila.

 

Nešto treba mijenjati. Da li zabraniti prolazak vozilima hitne pomoći, konstrukciju ukloniti ili staviti na veću visinu?!

 

Bez ove promjene rekonstrukcija mosta građanima će biti samo priča uspješno obavljenog posla na zadovoljstvo svih.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com