Menu

baner for web jpg

Nakon pobjede na državnom, brčanski osnovci idu na evropsko takmičenje iz saobraćaja u Ženevu Istaknuto

bugojno saobracaj 1 642x336Na državnom takmičenju iz saobraćaja održanom sredinom juna u Bugojnu dva učenika iz Brčkog, Nikola Ilić iz Prve osnovne škole i Marijana Malinović iz VI osnovne škole, među 60 takmičara iz cijele BiH osvojili su dva od ukupno četiri prva mjesta.

 

 

Profesorica tehničkog i informatike Zejneba Huremović koja vodi saobraćajnu sekciju u ovim školama, istakla je da se nakon opštinskog takmičenja održanog sredinom maja, na državno prvenstvo plasiralo čak šest učenika iz Brčko distrikta.

 

Pobjednici superfinala na državnom prvenstvu među 10 najboljih, Nikola Ilić i Marijana Malinović naglasili su da su se dugo pripremali za ovo takmičenje.

 

„Imali smo teorijsko takmičenje gdje smo radili testove, zatim smo vozili bicikl na poligonu sa preprekama, a imali smo i stvarni poligon gdje su nas kroz raskrsnice vodili saobraćajni znakovi. Za pobjedu smo nagrađeni trofejom i biciklom“, kazali su Nikolić i Malinović.

 

Njih dvoje će biti članovi četvoročlane ekipe reprezentacije BiH na evropskom takmičenju iz saobraćaja u Ženevi koje će biti održano od 12. do 15. septembra tekuće godine.

 

Prema riječima profesorice Huremovič, pripreme ekipe za evropsko takmičenje planirane su u zadnjoj sedmici augusta. Trebale bi se održati na Bjelašnici, ali postoji mogućnost da budu i Brčkom s obzirom da pola reprezentacije čine učenici iz Distrikta.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com