Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Nazvao na telefon i zaprijetio Policiji Brčko distrikta Istaknuto

teljDana 30.06.2019. godine, dežurnu službu Operativno komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta BiH na broj za hitne pozive 122, u tri navrata, pozvalo je nepoznato lice koje je uputilo ozbiljnu prijetnju Policiji Brčko distrikta BiH i njenim zaposlenicima.

 

O svemu su upoznati svi policijski službenici na terenu, kao i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom su preduzete istražne mjere i radnje.

 

Preduzetim operativno-taktičko-tehničkim radnjama, tokom istog dana od strane policijskih službenika identifikovano je lice koje je sa svog mobilnog telefona uputilo prijetnje.

 

Radi se o licu sa inicijalima V.V. rođen 1954. godine, sa područja Brčkog. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je imenovani počinio krivično djelo ”Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 180. stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, isti je lišen slobode.

 

Protiv imenovanog će policija uputiti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com