Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Ovogodišnji juni je najtopliji mjesec ikada izmjeren u historiji Istaknuto

najtopliji lipanj 880x495Juni 2019. godine je bio najtopliji mjesec ikada zabilježen na planeti Zemlji, saopćila je satelitska agencija EU.

 

 


Podaci koje je objavio EU Copernicus ECMWF pokazali su da su prosječne temperature u Evropi za juni 2019. godine bile više za dva stepena od normalnih vrijednosti tako da je ovogodišnji juni postao najtopliji mjesec od svih prethodnih otkako se mjeri temperatura na Zemlji.

 

Eksperti su rekli da su klimatske promjene dovele do obaranja temperaturnog rekorda tokom prošle sedmice, stoji u nedavnim analizama.

 

Također, brza procjena prosječnih temperatura u Francuskoj između 26. i 28. juna pokazala je značajno povećanje vjerovatnoće da će se toplotni talas pojaviti kao rezultat ljudskog izazivanja globalnog zagrijavanja, kažu eksperti iz Svjetske meteorološke grupe.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com