Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Pozitivan primjer: Udruženje "Trka za život" doniralo igraonicu Odjeljenju pedijatrije u brčanskoj Bolnici Istaknuto

ig b 1Predstavnici Udruženja mladih „ Trka za život“ danas su Odjeljenju pedijatrije u brčanskoj Bolnici uručili donaciju koja će mališanima koji tamo borave olakšati boravak. Kako ističu na ovom odjeljenju radi se o veoma značajnoj donaciji u vidu dječije igraonice .

 

 

Predsjednik ovog udruženja Boro Ilić je istakao da su prije nego što su se odlučili za ovu donaciju konsultovali sa nadležnima na Odjeljenju pedijatrije te da su oni predložili da to bude dječija igranica koja će sigurno olakšati i učiniti ljepšim boravak djece tokom njihovog liječenja.

 

“Ova donacija će mališanima koji se liječe na ovom odjeljenju značiti puno jer će se sada moći i zabaviti tokom liječenja i boravka u bolnici” kazao je dr. Samir Mujkić šef Odjeljenja pedijatrije koji se ujedno i zahvalio donatoru na ovom poklonu.

 

Uručivanjem današnje donacije Odjeljenju pedijatrije završen je jednogodišnji projekat pod nazivom „Zajedno možemo više“ kojeg je realizovalo ovo udruženje tokom kojeg je uručena donacija Prvoj osnovnoj školi u Brčkom, jednom licu u stanju socijalne potrebe iz Brezovog Polja te obezbjeđen 101 poklon paket za djecu u socijalno ugroženim porodicama.

http://radiobrcko.ba

 

ig b 3ig b 3ig b 3

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com