Menu

baner for web jpg

Brčko: Pododjeljenje za visoko obrazovanje i nauku više pažnje posvetit će naučno istraživačkoj djelatnosti Istaknuto

nauka o mozgu 1Pozicija šefa Pododjeljenja za visoko obrazovanje i nauku u Vladi Brčko distrikta nedavno je popunjena čime su stvoreni uslovi da se intezivnije pristupi uređenju ove oblasti u kojoj je proteklih godina u Distriktu bilo dosta polemika. Osim visokog obrazovanja ovo pododjeljenje će konačno više pažnje posvetiti i naučno istraživačkoj djelatnosti u Brčko Distriktu.

 

 

Nakon što je nedavno imenovan za šefa Pododjeljenja za visoko obrazovanje i nauku pri Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, dr. Aleksandar Maksimović je najavio inteziviranje aktivnosti u oblasti visokog obrazovanja prije svaga u izradi nedostajuće pravne legislative te uspostavi bolje komunikacije i saradnje između institucija sistema i visokoškolskih ustanova.

 

Takođe u narednom periodu će biti posvećeno puno više pažnje i naučno istraživačkoj djelatnosti gdje je Brčko distrikt već usvojio tri ključna pravilnika koji uređuje ove oblasti a koji proističu iz okvirnog zakona na nivou BiH.

 

Vlada Brčko distrikta je u prethodnom periodu u ovoj oblasti usvojila Pravilnik o minimalnim uslovima za izbor u naučna zvanja, Pravilnik o klasifikaciji naučnih oblasti, polja i grana te Pravilnik o minimalnim uslovima za obavljanje naučno istraživačke djelatnosti i bavljenje naučno istraživačkim radom, piše Radio Brčko.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com