Menu

baner for web jpg

Od petka možete voziti brčanskom zaobilaznicom, ali privremeno Istaknuto

obilaznica brcko info 2Vlada Brčko distrikta odobrila je prijedlog JP “Putevi Brčko” da se zaobilaznica oko Brčkog, dužine 18,5 kilometara, privremeno pusti u promet.

 

 

“Otvaranje zaobilaznice za privremeni promet, do okončanja njenog tehničkog prijema, biće u petak, 12. jula” izjavio je Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko”.

 

On je istakao da će brzina na obilaznici biti ograničebna na 60 kilometara na čas, a ograničenja će biti na snazi sve do njenog konačnog puštanja u promet.

Inače, nadležna vladina odjeljenja pokrenula su proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača za trehnički prijem zaobilaznice, ali zbog žalbi upućenih nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača, neizvjesno je kada će ovaj postupak biti okončan.

 

U međuvremenu, već dva mjeseca teče jednogodišnji garantni rok za kvalitet radova na zaobilaznici, kojom vozila ne saobraćaju.

 

rtvHIT/N.Đ.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com