Menu

Brčanski „Nemo“ na internacionalnoj Eko akciji u Mostaru: Ovakve akcije trebaju i Brčkom Istaknuto

nem1Članovi RSK „Nemo“ iz Brčkog, njih osmero, proteklog vikenda boravili su u posjeti kolegama iz mostarskog kluba „Seuh“ sa kojima već imaju dugu saradnju.

 

 

„Druženje i zaroni koje su organizovale naše kolege iz RK Seuh na Buni već su tradicionalno okupljanje klubova kako iz naše zemlje tako i iz susjedne nam Hrvatske. Svako naše druženje je ustvari i eko akcija, te edukacija i razmjena mišljenja koja nam je svima veoma važna” navodi Neđo Mićić – Tulija, predsjednik RSK Nemo.

 

Boravak u Mostaru iskoristili su i da posjete Eko kamp „Kravice“.

 

„Po povratku dočekalo nas je nevrijeme na našoj Savi. Mnogi objekti su bili ugroženi. Naši članovi pritekli su u pomoć porodici čiji je splav potonuo. Srećom sva steta je samo materijalna. A danas nastavljamo sa izvlačenjem splava i saniranjem šteta. Nadamo se da ćemo ove godine biti podržani od lokalnih vlasti da i sami napravimo sličnu eko akciju te uzvratimo našim prijateljima iz Hercegovine i Hrvatske, dok svakako kao jednu od aktivnosti kluba planiramo organizovati i školu plivanja na Savi, koja će i ove godine biti besplatna za svu zainteresovanu djecu", rekao je Mičić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com