Menu

Sutra trinaesto "Brezopoljsko ljeto" Istaknuto

010817 brezovo polje plaza 3 ovo 642x336„Brezopoljsko kulturno ljeto“, dvodnevna manifestacija koja se 13. put za redom održava u Brezovom Polju, – Čaršiji, starta sutra ujutro. Otvara se takmičenjem u vožnji bicikla za uzrast dječaka i djevojčica do 16 godina. Na samoj obali Save biće igran turnir u odbojci na pjesku ali i upriličeno takmičenje u ulovu ribe na plovak. Ljubitelji veslanja imaće pšriliku vidjeti i trku starih ribarskih čamaca, a za kraj dana planirano je i natjecanje u spravljanju lovačkog čorbanca.

 

 

Dinamika takmičenja u subotu je nešto manja, ujutro je predviđen turnir u tavli, popodne fudbalska utakmica između Graničara i brezopoljske dijaspore, a naveče takmičenje u spravljanju ribljeg paprikaša i svečana dodjela priznanja te nagrada najuspješnijim uz bogat kulturno-zabavni program.

 

“Ovo je prilika da se brezopoljci posebno oni iz dijaspore međusobno druže, no i da se zajednički utvrde prioriteti daljeg razvoja ovog područja, kroz neformalne kontakte sa brojnim zvanicama iz izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta“ rekao je u ime organizatora Turističke zajednice Brezovo Polje predsjednik Rasim Smajlović.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com