Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

KORISNI SAVJETI: Ovako se možete zaštititi kad se nađete usred oluje tokom odmora

olujUkoliko nas na odmoru ili prilikom nekog izleta zadesi nevrijeme, najvaznije je sačuvati smirenost i odmah se skloniti sa otvorenog prostora, udaljiti od velikih staklenih površina i tendi i naći neki siguran zidani objekat, savjetuje generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović.

 

 

On je rekao da je najvažnija prevencija, odnosno da se ima u vidu da boravak u inostranstvu ne počinje samo odlaskom na odredište već preduzimanjem određenih mjera i pruhe toga, a koje bi mogle da preuprede probem.

 

Kako kaže, veoma je važno da se ima putno zdravstveno osiguranje, kao i kopija putnih isprava u slučaju da se uslhed neke nepredviđene situacije izgube dokumenti.

 

– Isto tako je važno da se građani raspitaju gdje se nalazi najbliže diplomatsko konzularno predstavništvo, a osim toga bitno je da se prati i vremenska prognoza i upozorenja nadležnih službi u mjestu u kojem odsjedamo budući da su vremenske nepogode sve učestalije – kaže Miladinović.

 

Takođe, ako turisti planiraju neki izlet bitno je da djelu porodice ili društvu koje ne ide sa njima kažu gdje su se uputili, koliko planiraju da se zadrže i sa kim, kako bi znali na vrijeme sve to u slučaju da se desi nešto nepredviđeno.

 

Govoreći o tome kako da se snađemo u nevremenu, Miladinović kaže da je najznačajnije znati postupati.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com