Menu

Najčudnija šuma na svijetu u kojoj drveće raste naopako (VIDEO) Istaknuto

suma1Taj zemljotres je izazvao velika klizišta i time stvorio veliko udubljenje u zemljištu. Sukcesivno, kiša je ispunila dolinu i stvorila ovo jezero.

 

 

Jezero je poznato po velikom broju stabala omorike koje izviru iz vode, a u pitanju su ostaci drveća koji su potopljeni prilikom formiranja jezera.

 

Stabla koja su se nalazila na mestu gde je sada jezero su uspela da opstanu uprkos tome što su potopljena pod vodom i deluju mistično i moćno, a tirkizna boja vode ovo jezero čini još spektakularnijim prizorom.

 

Podvodni prizor je još lepši, jer se drveće nije razgradilo, pa se stvara prelepa podvodna šuma.

 

Iznenađujuće je što ovo jezero posećuje jako mali broj turista, ali razlog verovatno leži u tome što se nedaleko od Kaindi nalaze poznata jezera Bolšoe Almatinskoe i Kolosaj, koja poseduju pristupačniji prilaz iz grada.

 

Uprkos blizini gradske sredine i višemilionskoj populaciji, u okolini jezera je mirna atmotsfera, savršena za odmor i uživanje.

 

Pogledajte kako sve to izgleda pod vodom:

Izvor: nationalgeographic.rs

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com