Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Odata počast šehidima u okviru "Rahićkog ljeta" Istaknuto

Rahicko ljeto 2Nakon što je upriličena promocija knjige profesora dr Enesa Kujundžića pod nazivom „Aščinica“, manifestacija „Rahićko kulturno ljeto“, juče je nastavljeno obilježavanjem dana II Bataljona 215 Viteške motorizovanje brigade, u okviru kojeg su ratni vojni invalidi i demobilisani borci ovog bataljona obišli mezarja u Ograđenovcu, Čandama, Ćosetima, Ukeljima te mezarje i centralni mezaristan u Gornjem Rahiću.

 

 

„Polaganjem vijenaca i učenjem fatihe još jednom smo željeli odati počast šehidima i ukazati na veličinu njihove žrtve očuvanje BiH i slobodu koju danas uživamo“, rekao je član Organizacionog odbora i zastupnik u Skupštini Distrikta Sead Softić. Manifestacija se nastavlja, narednog vikenda organizaciom lovačke kotlićijade, nakon toga će biti upriličen i koncert čiji je domaćin KUD Gornji Rahić, kao i smotra dječijeg stvaralaštva.

 

Zatvaranje manifestacije planirano je za nedelju 28-og jula, kada će biti odigrana i utakmica veterana Fudbalskog kluba Rahić, piše Radio Brčko.

Rahicko ljeto 6 642x336Rahicko ljeto 6 642x336

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com