Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Brčko: Prava potrošača se svakodnevno krše Istaknuto

market prodavnica potrosaci kupovinaU Udruženju za zaštitu potrošača Brčko distrikta potvrdili su nam da se prava potrošača svakodnevno krše.

 

 

Predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača Brčko distrikta, Šukrija Dupčanin rekao nam je da se najčešće pritužbe potrošača odnose na neistaknute cijene određenih artikala kao i na različit iznos cijena istog proizvoda na policama i pri naplaćivanju tog proizvoda na kasama, ali i iskoristio priluku da apeluje na građane.

 

“Upozoravamo potrošače da vode računa o proizvodima koje konzumiraju, a naročito o dječijoj hrani jer je podložna kvarenju u ovom ljetnom periodu”, rekao je Dupčanin i naglasio da članovi ovog udruženja vrlo često dijele informativni materijal o pravima potrošača ali da su potrošači generalno jako malo upoznati sa svojim pravima.

 

“Potrošači su sada izuzetno obespravljeni zbog toga što uvozni lobi, uvoze robu iz inostranstva koja je vrlo često jeftinija od domaćih prozvoda ali je sumnjivog kvaliteta. Zbog toga uvijek apelujemo na potrošače da kupuju domaće proizvode koji su provjerenog kvaliteta i porijekla”, istakao je Dupčanin.

 

On je naglasio da trenutna zakonska rješenja o zaštiti potrošača u BiH nisu dobra i da zahtijevaju određene korekcije i dopune, što će se uskoro i desiti jer na tome rade eksperti iz Evropske Unije.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com