Menu

Milica Garić iz Brčkog učestvuje na 24. Svjetskoj smotri izviđača koja se održava u Zapadnoj Virdžiniji Istaknuto

miliccaaMilica Garić iz Brčkog (15), član Izviđača Brčko distrikta, jedna je od tri predstavnika BiH koji će ove godine biti na 24. Svjetskoj smotri izviđača koja se održava u Zapadnoj Virdžiniji od 22. jula do 2. avgusta.

 

 

– Jako sam uzbuđena i zahvalna što sam jedna od tri predstavnika BiH na ovoj velikoj smotri izviđača. Tamo će biti preko 40.000 ljudi – rekla je Milica.

 

Ivan Klašnić, načelnik udruženja građana Izviđači Brčko distrikta kaže da je Svjetska organizacija izviđačkog pokreta podržala ove godine BiH i još nekoliko zemalja koje nisu u mogućnosti da same pošalju svoje predstavnike na dzamboril, odnosno druženje izviđača 170 zemalja članica Svjetske organizacije izviđačkog pokreta.

 

– Veliku zahvalnost dugujemo Svjetskoj organizaciji i savezu izviđača SAD, Kanade i Meksika koji su ove godine organizatori Svjetske smotre izviđača koja se održava svake četiri godine još od 1920. godine – rekao je Klašnić.

 

Milica je članica izviđača šest godina, a kaže da je u ovu organizaciju dovela znatiželja.

 

– Privukla me znatiželja koja me i zadržala u izviđačima. Donosi nam nova iskustva i poznanstva i mnogo toga što nigdje drugdje ne može da se nauči. Učimo mnogo vještina koje nam omogućavaju da se snađemo na nepripremljenom terenu i da uvijek budemo spremni – kaže Milica.

 

Izviđači Brčko distrikta registrovani su od 2012. godine i suosnivači su Saveza izviđača BiH. Od 2015. godine u Brčko distrikt donijeli su 61 pehar.

 

Osim Milice na put će uskoro i deset njenih drugara izviđača koji u avgustu putuju na druženje u Italiju.

 

Izvor: srpskainfo.com

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com