Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Brčko: District team sinoć održao tiribinu „Hip-Hop spaja mlade“ Istaknuto

LR 48 1aSinoć je u prepunoj kino Sali Omladinskog centra održana najavljena tribina „Hip-hop spaja mlade“. Neformalna skupina mladih iz Brčkog pod nazivom „District team“ sinoć je u našem gradu ugostila dva velika imena regionalne hip hop muzičke scene. Kontra i Marčelo definitvno su jedni od muzičara koji su probleme današnjice uspjeli da izraze kroz muziku i na taj način pokažu kakvo je stanje u državama bivše Jugoslavije.

 

 

Svjedoci smo da su nacionalizam i podjele danas u porastu, a upravo to je bila tema tribine, gdje su prisutni imali priliku da čuju kako su baš Kontra i Marčelo rušili granice i barijere među mladima na ovim prostorima i sa svojom muzikom napravili velike pomake u našem društvu.

 

 „Kao predstavnik srednjoškolaca jako mi je drago što sam imala priliku učestvovati u realizaciji ovog događaja i pritom biti u kontaktu sa mladima iz svoje zajednice koji su spremno doveli goste da pričaju sa velikim brojem mladih koji su se odazvali na tribinu "Hip hop spaja mlade". Uključenost, angažiranost, druženje, borba i naš glas su koraci koje mi mladi radimo za pomirenje i naše zajednice“, Matea Brkić članica District Team-a.

 

„Tribina "Hip -Hop spaja mlade" u organizaciji Distrikt tima privukla je veliku pažnju mladih u ovom gradu , a dokaz je puna sala Omladinskog centra što je dokaz da su ovakvi događaji potrebni našem gradu. Districk team je kao neformalna organizacija , uspjela nešto što druge formalne organizacije i udruženja u Brčkom nisu uspjela. Gosti Marčelo i Kontra su bili pravi izbor za ovakav događaj , jer su oni glas jedne mlađe generacije, generacije koja teži ka promjenama“, rekla je Amel Lišić.


"Po meni je ovo jedan od važnijih projekata koji je za mene lično, a vjerujem i na ostale kolege ostavio veliki utisak. Kada neformalna grupa mladih ljudi, različitih generacija uspije organizovati nešto ovako, jednostavno osjetite ponos. Mislim da je ovo nešto što nam je potrebno, ne zato što će naša diskusija promijeniti svijet, ali će pokrenuti mlade na razmišljanje i da počnu djelovati na probleme oko sebe, to je naš cilj", Edna Mulić - članica District Team-a


Tribina je održana u sklopu projekta PRO:Budućnost, a koji ima za cilj izgradnju mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.


Aktivnosti se provode u preko 70 općina/opština/gradova u BiH, a projekat u kontinuitetu radi sa mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH.
Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

LR 48 1cLR 48 1cLR 48 1cLR 48 1c

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com