Menu

Brčko: Popravljao motor na gliseru i nepažnjom izazvao zapaljenje goriva, nekoliko osoba zadobilo i opekotine Istaknuto

Image 11U Brčkom oko 17 sati u dijelu gradskog izletišta "ficibajer", došlo je do nesreće u kojoj je nekoliko osoba zadobilo teže i lakše opekotine, a nastala je i velika materijalna šteta.

 

 

Kako nezvanično saznajemo, Marinko S. je prilikom popravke motora na svom gliseru, nepažnjom izazvao zapaljenje goriva nakon čega je došlo do manje eksplozije u kojoj su dva lica zadobila opekotine, prenosi Avaz.

 

Osobe koje su zajedno sa nastradalima bili na plovilu su povrijeđeni i odvezeni u gradsku bolnicu, ali su u panici zaboravili da osiguraju gliser koji je bio u plamenu. Ubrzo je gliser krenuo nizvodno i usput zakačio nekoliko drugih plovila koja su bila privezana uz obalu. Najviše je nastradao splav Kemala B. koji je izgorio u potpunosti.

 

Tom prilikom je još nekoliko drugih plovila počelo da gori, ali je brzom intervencijom građana i ribolovaca spriječena je veća šteta, prenosi Avaz.

 

Ubrzo su na lice mjesta nesreće pristigli pripadnici brčanske vatrogasne jedinice i brčanska policija koja je izvršila uviđaj.

 

Jedan od očevidac je rekao da su vatrogasci brzo stigli na mjesto događaja, ali su usljed neodržavanja staze duž Ficibajera morali sjeći drveće da bi došli do požara!

 

"Bravo za vatrogasce, Jareta,Tuliju i ostale koji su prišli sa čamcima i odvukli na vodu zapaljeni brod i tako uspjeli spasiti ostala plovila!", rekao je jedan od očevidaca.

Image 12

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com