Menu

Brčko: Pogledajte šta je Vlada usvojila na vanrednoj... Istaknuto

2019 07 26 Nastavak 78 VSV i 63 RSVVlada Brčko distrikta BiH usvojila je na nastavku 78. vanredne sjednice Prijedlog Odluke o odobravanju drugog dijela Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2019. godini u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja.

 

Usvojen je i zaključak kojim je data saglasnost šefu Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za provođenje procedure angažiranja dva lica po ugovoru o djelu za vršenje nadzora nad izvođenjem radova i pružanjem usluga projektiranja na osnovu zaključenih ugovora u Odjeljenju. Na vanrednoj sjednici usvojen je Prijedlog Odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za JZU „Zdravstveni centar Brčko“ za obilježavanje Dana dobrovoljnih davalaca krvi.

 

Vlada je danas nastavila i 63. redovno zasjedanje na kojem je, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, usvojila Prijedlog Odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja (FZO) Brčko distrikta BiH za nabavku traka za mjerenje nivoa glukoze u krvi, Prijedlog Odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove FZO namijenjenog za liječenje specifičnih bolesti osiguranika Brčko distrikta BiH van Brčko distrikta BiH po preporuci Komisije FZO, Prijedlog Zaključka u vezi s Nacrtom Memoranduma o razumijevanju između Vlade Države Palestine i Vijeća ministara BiH o saradnji u oblasti zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika, Prijedlog Zaključka u vezi s Nacrtom Memoranduma o razumijevanju između Vlade Republike Turkmenistana i Vijeća ministara BiH o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka. Na prijedlog ovog Odjeljenja usvojen je i Izvještaj JP „Komunalno Brčko“ o utrošku sredstava grantova za izgradnju trafostanice u Bolnici te odobrene Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti Brčko distrikta BiH. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na prijedlog za ustupanje pokretne imovine od strane Direkcije za finansije JU Tehnička škola, Brčko, po zahtjevu Odjeljenja za obrazovanje. Usvojen je i Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na prijedlog o ustupanju zaplijenjene imovine pravnog lica „Familija Či Shen“ d. o. o. u korist Brčko distrikta BiH od strane Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH – Porezne uprave. Imovina u vrijednosti od 12.474 KM bit će ustupljena Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH. Na nastavku redovne sjednice primljena je k znanju Informacija o postupcima javnih nabavki u periodu januar–mart 2019. godine te usvojen Izvještaj o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za period januar–mart kao i za april 2019. godine.

 

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je nekoliko prijedloga zaključaka:

 

zaključak kojim se daje saglasnost Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH za potpisivanje Sporazuma o osnivanju Opće komisije za ribarstvo Mediterana; zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na dostavljeni Nacrt Sporazuma između Vlade Narodne Republike Kine i Vijeća ministara BiH o saradnji u oblasti nauke i tehnologije; zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na dostavljeni Nacrt Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Perua o zaštiti, konzervaciji, pronalasku i vraćanju ukradenih, izvezenih i nezakonito prenesenih kulturnih dobara paleontološke, arheološke, historijske, umjetničke, dokumentarne i bibliografske prirode; zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na dostavljeni Nacrt Sporazuma o međunarodnoj saradnji između Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) i BiH. Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o Akcionom planu za realiziranje preporuka iz revizorskog Izvještaja finansijskog poslovanja Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za 2018. godinu kao i Akcioni plan po revizorskom Izvještaju Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH za 2018. godinu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com