Menu

Brčko: Manje zaključenih ugovora o zakupu ljetnjih bašta Istaknuto

ljet4Ove godine, za razliku od prethodnih, zaključenje ugovora o zakupu ljetnjih bašta vršilo se na osnovu objavljenog javnog konkursa, što je doprinijelo i manjem broju podnijetih prijava i potpisanih ugovora.

 

 

Zbog Zakona o javnoj imovini ova godina je bila specifična, ne samo za bašte, nego i za sve druge javne površine, rekla je viši stručni saradnik za analizu upravljanja javnim površinama Lejla Čandić.

 

“Kancelarija za upravljanje javnom imovinom je ove godine postupala prema Zakonu o javnoj imovini, zaključenje ugovora o zakupu javne površine vršilo se po javnom konkursu. Prvi je bio raspisan u martu ove godine”, rekla je Čandićeva.

 

Na osnovu tog konkursa, nije bilo zaključenih ugovora, zbog samih uslova koji su bili malo specifični.

 

“Na javnom konkursu je minimalan broj ponuda bio tri, a mi smo imali slučaj da je svaki ugostitelj predao prijavu za svoju baštu, tako da iz tog konkursa nije bilo zaključenih ugovora”, rekla je Čandić.

 

Zbog toga je Kancelarija za upravljanje javnom imovinom raspisala još jedan konkurs u maju, koji je bio nešto izmijenjen i prijave iz tog konkursa trenutno se obrađuju, a ugovori potpisuju.

 

S obzirom na uopšte mali broj zahtjeva i potisanih ugovora, Čandićeva ističe da Kancelarija planira raspisivanje još jednog javnog poziva.

 

Na pitanje koliko je zapravo, s obzirom na uslove konkursa bilo prijava, šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko pravne odnose brčanske Vlade Olivera Dragutinović ističe da su u ovoj godini zaprimljena 24 zahtjeva za izdavanje lokacijskih uslova za postavljanje bašte.

 

Riješeno je 20, a u postupku su 4 zahtjeva, ističe ona.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com