Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Brčko: Vlada nije podržala amandman SDP-a i PDP-a na prijedlog Zakona o radu Istaknuto

Nastavak 51 Foto 1Vlada Brčko distrikta BiH na današnjem, šestom nastavku 63. redovne sjednice nije podržala amandman Kluba poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) na prijedlog Zakona o radu Brčko distrikta BiH kao ni amandman Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP).

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić kazao je da će bez obzira na ishod glasanja amandmani ići pred poslanike u Skupštinu Brčko distrikta BiH koji će se u konačnici izjasniti o ovome.

 

„Prijedlog amandmana SDP-a nije dobio saglasnost Vlade u kojem je, između ostalog, bilo predloženo da nadležna organizaciona jedinica za rad i radne odnose bude Odjeljenje za poljoprivredu. Također, ni na prijedlog amandmana PDP-a Vlada nije uspjela da postigne saglasnost. To znači da će, bez obzira na ishod glasanja o jednom i o drugom amandmanu, ti amandmani svakako ići pred poslanike u Skupštinu koji će se u konačnici izjasniti. Ja još jednom potenciram da je upravo usvajanje Zakona o radu u drugom čitanju u Skupštini vrijeme kada bi trebalo i donijeti određeni zaključak u kojem pravcu ići kada je u pitanju određivanje nadležne organizacione jedinice“, kazao je Milić dodajući da je potrebno Zakon o vladi i Zakon o javnoj upravi reformisati na način da se utvrdi koje su to nove djelatnosti koje bi trebalo uobličiti kroz Vladu i javnu upravu.

 

„Nisu tu u pitanju samo rad i radni odnosi, postoji i niz drugih djelatnosti, postoje različite vrste ideja o tome da bi pojedina odjeljenja trebalo spojiti u jedno odjeljenje koje bi se recimo bavilo kapitalnim projektima i slično“, kazao je Milić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com