Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Brčko: Evo koje su nove lokacije mezarja i groblja Istaknuto

5af30351 30a0 4c27 a8dd 3ffa0a0a0a7e lopata kopanje 700x402Vlada Brčko distrikta BiH  na 64. redovnoj sjednici usvojila je Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti Odjeljenju za komunalne poslove za privremeno upravljanje nekretninama koje su određene kao lokacije za izgradnju grobalja – mezarja na području Brčko distrikta BiH.

 

 

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović kazao je da je u odluci predloženo da će nadležno odjeljenje u saradnji sa vjerskom zajednicama upravljati tim lokacijama.

 

„Odjeljenje je postupilo po odluci Skupštine Brčko distrikta BiH iz 2012. godine i provelo kompletnu proceduru i predložilo danas Vladi na usvajanje koju smo usvojili i ona nakon ovoga ide u daljnju skupštinsku proceduru. Na zahtjev Islamske zajednice u Brčkom dodijeljene su lokacije na području MZ Brod koja je površine oko 80.000 kvadratnih metara i lokacija postojećeg mezarja kod Pete osnove škole koja je površine oko 8.000 kvadratnih metara i tu se radi o proširenju. Na zahtjev Srpske pravoslavne crkve dodijeljene su dvije lokacije. Jedna se nalazi na Kobiliću u MZ Brezik površine oko 30.000 kvadratnih metara i lokacija Potočari površine oko 150.000 kvadratnih metara. Nadamo se da ćemo na ovaj način na duži period riješiti tu problematiku s tim što nam ostaje obaveza da, ukoliko isti zahtjev uputi Katolička crkva, imamo obavezu da lokacije na teritoriji Ulović i Dubrave u skladu sa njihovim potrebama isto provedemo proceduru“, kazao je Bulatović.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com