Menu

Zaposlenici unajmili detektiva da prati šefa Klinike: Ono što su saznali zgrozilo sve Istaknuto

dr5Direktor Klinike za ortopediju Lovran (Hrvatska), Boris Šestan, svakoga je dana navodno odlazio s posla kući u Rijeku i tamo satima šetao svog psa, piše Jutarnji list.

 

 

Opisane aktivnosti direktora Šestana samo su dio bizarne priče koja se rasplela zahvaljujući istražiteljskom radu privatnih detektiva koje je angažiralo osoblje lovranske bolnice.

 

Jedan od doktora za Jutarnji je rekao da su željeli dokazati kako njihov šef veliki dio radnog vremena provodi izvan posla. O tome su, kaže doktor, obavijestili Ministarstvo zdravstva i druge nadležne institucije, ali to nije nimalo pomoglo.

 

Kada su vidjeli da od države nama pomoći, djelatnici Klinike platili su usluge detektivske agencije iz Rijeke. Jedan od zaposlenika je opisao kako je iz njihove perspektive izgledao direktorov radni dan.

 

„Svakog bi jutra dolazio u Kliniku Lovran, tamo bi proveo sat, sat i pol vremena, a potom bi napuštao svoje radno mjesto te se u bolnicu ponovo vraćao u popodnevnim satima, što smo smatrali nedopustivim“.

 

Tvrdnje osoblja bolnice potvrdio je izvještaj detektivske agencije, piše Jutarnji.

 

Šestana su tokom mjesec dana nadzirali sedam puta, od čega su šest puta uočili da tokom jutra odlazi s posla, i tamo se vraća tek u popodnevnim satima.

 

Preciznije, dirEktor je iz bolnice odlazio između 9:15 i 10:15 sati, i odlazio u Rijeku. Pritom se koristio službenim autom, kojim bi se bez zaustavljanja odvezao do svoje kuće. Tamo bi pokupio svog psa i odveo ga u šetnju po plaži.

 

Direktor je na tu aktivnost trošio više od dva sata dnevno, otkrili su iz detektivske agencije. Izvještaj je, zajedno s velikim brojem fotografija koje ga potkrepljuju, poslano u Ministarstvo zdravstva. S otkrićima je navodno upoznato i Upravno vijeće Klinike, ali iz Jutarnjeg nisu dobili odgovore na pitanja je li Vijeće protiv direktora poduzelo bilo kakve korake.

 

Šestan je za Jutarnji ispričao svoju verziju događaja. On je, tvrdi, za vrijeme nadzora koji su nad njim provodili detektivi zapravo bio na godišnjem odmoru, ali za svoj posao je tako vezan da je čak i tada dva puta dnevno odlazio u Kliniku. Rješenja o korištenju godišnjeg odmora koje je Šestan dostavio novinarima Jutarnjeg pokazuju da je u razdobljima kad su ga pratili detektivi zaista bio na godišnjem.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com