Menu

Dok kod nas “gori zemlja”, na drugoj strani svijeta kenguri se igraju u snijegu

kengurOvu zemlju pogodio je talas hladnog vazduha koji je donio snijeg i vjetrove, dok je u planinskim predjelima palo skoro 80 centimetara snijega

 

 

Stanovnici Austalije, odnosno dijelova u Novom Južnom Velsu, Viktoriji i Kanberi jutros su ostali šokirani kada su kroz prozore ugledali snijeg.

 

Ovu zemlju pogodio je talas hladnog vazduha koji je donio snijeg i vjetrove, dok je u planinskim predjelima palo skoro 80 centimetara snijega.

 

U subotu je stradao stariji muškarac (68) dok je skijao u Novom Južnom Velsu, kada je na njega pala velika grana drveta.

 

Planinsko odmarališe Bou Bou u potpunosti je odsječeno zbog snijega, a spasilačke ekipe pokušavaju da očiste puteve.

 

Služba za vanredne situacije navela je da je primila 145 poziva za pomoć širom države, a više od polovine tih poziva odnosilo se na oboreno drveće.

 

Na putevima je bilo nekoliko saobraćajnih nesreća, pa su meteorolozi savjetovali građanima da ostanu u kućama i da ne voze putevima koji prolaze pored rijeka ili mora.

 

Snijegu su izgleda najviše obradovali kenguri, o čemu svjedoči snimci na društvenim mrežama.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com