Menu

U uličnom fudbalu u Velsu u kojem učestvuje i kapiten Brčak Admir Delagić reprezentacija BiH ostvarila prolaz u četvrtfinale Istaknuto

adm 1Na Svjetskom prvenstvu u uličnom fudbalu koje se ove godine održava u Cardiffu Reprezentacija BiH je ostvarila prolaz u četvrtfinale u kojem učestvuje 48 zemalja svijeta. Za reprezentaciju BiH učestvuje i naš Brčak Admir Delagić (32)  koji predvodi reprezentaciju kao kapite. Inače, Delagić na takmičenju učestvuje ispred MNK "Klanac" Brčko koji je za infobrcko.com prilikom polaska rekao da će se potrudit da Brčko i BiH predstavi u najboljem svjetlu.

 

 

"BiH učestvuje osmi put za redom na svjetskom prvenstvu, a ove godine je selektor reprezentacije odlučio pozvati i mene. Zahvalio bih se i selektoru Elmedinu Skrebi koji me je pozvao i nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje. Potrudit ću se da naš grad i državu predstavim dostojno na prvenstvu u Welsu”, rekao je Admir.

 

Prilikom polaska Admir se zahvali i poslaniku u Skupštini Brčko Seadu Softiću, predsjedniku Skupštine Esedu Kadriću i koordinatoru Vlade Seadu Šadiću na finansijskoj pomoći kao i prijateljima i  klubu MNK “Klanac”.

 

Nosilac ovog projekta, 17. svjetsko prvenstvo u uličnom fudbalu je Homeless World Cup fondacija, a kao partner UEFA-e je i ove godine pozvala reprezentaciju BiH.

 

Udruženje ,,Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS" (MFS-EMMAUS) kao domaća, nevladina humanitarna organizacija već dugi niz godina realizuje različite projektne aktivnosti usmjerene na podršku onima kojima je pomodć najpotrebnija. Kroz rad svojih ureda u Doboj Istoku, Zvorniku, Sarajevu, Srebrenici i Glamoču oko 263 uposlenika realizuju preko 20 aktivnih projekata kroz koje se pruža podrška širokoj strukturi korisnika. Jedan od tih projekata je i projekat Malonogometne reprezentacije BiH u uličnom fudbalu.

 

adm 2adm 2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com