Menu

baner for web jpg

Počela 15. po redu Guča u Brčkom Istaknuto

trube 642x336Svečanim obraćanjem gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića, zatim himnom Guče, te tradicionalnim pucanjem iz topa, ozvaničen je početak ovogodišnje 15. po redu Guče u Brčkom koja se, svake godine, tradicionalno organizuje u Etno restoranu “Kolubara”.

 

 

Gradonačelnik Milić je, u obraćanju prisutnima, rekao da ga raduje činjenica da je ova manifestacija iz godine u godinu sve više posjećena.

 

“Oni koji neće biti u prilici da odu na Sabor trubača u Guču u Srbiju imaće priliku da u Brčkom osjete djelić atmosfere sa tog jedinstvenog festivala. Ova manifestacija je, takođe, doprinos očuvanju tradicije jednog naroda koji živi na ovom prostoru“, rekao je Milić.

 

Vlasnik restorana “Kolubara” i organizator ove manifestacije Slobodan Aleksić ističe da, kada je dobio ideju za ovakvo nešto, nije ni slutio da će događaj poprimiti značajne razmjere.

 

Kaže da je ove godine pripremljeno između 400 – 500 porcija kupusa.

 

“U početku je to sve bilo dosta skromije i lagano, a sada je to malo veći posao, mada uz dobro osoblje restorana i moju asistenciju uspijevamo sve stići”, rekao je Aleksić.

 

Šef Službe za turizam Aleksandar Đurić naglasio je da Guča u Brčkom, koja se održava samo nekoliko dana prije Dragačevskog sabora u Guči, upotpunjuje ljetnu ponudu turustičkih sadržaja Brčko distrikta.

 

Član Organizacionog odbora Dragačevskog sabora trubača u Guči Aleksandar Pajović, kao stalni gost brčanske Guče, ističe da je manifestacija zaista na nivou.

 

Tokom trajanja Guče u Brčkom posjetiocima će besplatno biti služen čuveni „svadbarski kupus“, dok će prisutne zabavljati orkestar Dejana Jevđića iz Požege, koji je 2014. godine proglašen za najbolji orkestar.

 

Manifestacija se održava uz podršku Vlade Brčko distrikta i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com