Menu

baner for web jpg

Prvi Karneval na vodi zadivio Brčake (FOTO/VIDEO) Istaknuto

karneval 3U organizaciji Nautičkog kluba Brčko, a pod pokroviteljstvom Vlade i Skupštine Brčko distrikta, u nedjelju na prepunom brčanskom izletištu Ficibajer i rijeci Savi održana je Savska regata - Karneval na vodi Brčko 2019, u okviru kojeg je prodefilovalo oko 200 plovila.

 

 

Prva Savska regata okupila je brojne Brčake, ali i posjetioce i učesnike iz susjednih zemalja koji su sa oduševljenjem ovim povodom posjetili naš grad.


Uz mnoštvo zabave i druženja na vodi organizovano je i takmičenje u kategoriji trka čamaca na veslo sa dva i četiri člana posade, a u okviru programa na obali Save posjetioci su imali priliku uživati i u odbojci na pijesku.

 

Takođe svi gurmani mogli su posvjedočiti i istorijskom trenutku obaranja rekorda u pravljenju najveće porcije ćevapa od 5000 komada.

karneval 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mnogi koji su prisustvovali na prvom Karnevalu na vodi u Brčkom pohvalili su Nautički klub Brčko i rekli da dugo u gradu nisu vidjeli dobro organizovan, bogat, kvalitetan program i da će i sljedeće godine posjetiti ovaj događaj koji će biti, kako kažu, sigurno još veći spektakl u gradu.


"Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ovog nezaboravnog spektakla na vodi i nadamo se da će ovo dešavanje prerasti u tradiciju. Sljedeće godine očekujemo još veći odziv učesnika i posjetioca uz naš moto "Zato što volimo naš grad volimo rijeku Savu”, rekli su iz Nautičkog kluba Brčko.


U okviru programa nastupilo je i SPKUD Prosvjeta Brčko, KUD Brčansko kolo i HKUD Bijela iz Bijele,  a u muzičkom dijelu publici su se predstavili Aleksandra Lizdek, Željko Đmura i Jasmin Hasić, a kao zvijezda večeri nastupio je i legenda narodne muzike Ljuba Aličić.


Tehničku podršku i pomoć projektu pružili su pripadnici Civilne zaštite, Policija Brčko distrikta, Granična policija, pripadnici Crvenog krsta/križa, JP Komunalno Brčko, JZU Zdravstveni centar Brčko, Ronilački klub Nemo, OC Vermont, Udruženje hotelijera i restoratera Brčko distrikta, Čevabdžinica Sarajevo 84 iz Slovenije, Gastro centar Bakarni i pekara Magistrala Srebrenik.

 

Organizator je pred kraj bogatog programa priredio i vatromet koji je uz nastup Ljube Aličića dodatno uljepšao atmosferu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

karneval 11karneval 11karneval 11karneval 11karneval 11karneval 11karneval 11karneval 11karneval 11karneval 11karneval 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com