Menu

Karneval sporta, humanosti i zabave: “Trojka iz bloka” u subotu u Brčkom Istaknuto

tib brcko 642x336Karneval sporta, humanosti i zabave po treći put dolazi uz Brčko! Takmičenje u brzom šutiranju trojki održaće se u subotu, 10. avgusta, od 19 časova na Trgu mladih! I ove godine Brčko će imati priliku da pokaže humanost kroz sport i zabavu. „Trojka iz bloka“ dolazi u naš grad uz veliku podršku ponosnih sponzora, donatora i tehničkih sponzora – dobrih ljudi koji se trude i brinu o svojim ugroženim komšijama. Akcija humanitarne organizacije Srbi za Srbe održaće se u centru grada, na Trgu mladih u subotu, 10. avgusta od 19 časova.

 

Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni projekat HO „Srbi za Srbe“ pokrenut 2012. godine. Akcija je dobila podršku Košarkaškog saveza Srbije, kao i mnogih javnih ličnosti poput Dejana Bodiroge, Novice Veličkovića, Saše Starovića, Danila Ikodinovića, Boška Ćirkovića Škaba, rep grupe THC la Familija, Nemanje Blažića Trikija, Dejana Savića …

 

Podsjećamo, rezultat prve „Trojke iz bloka“ održane u Brčkom bila je kupovina traktora za devetočlanu porodicu Božić. Otac porodice, Anđelko, sam podiže čak osmoro djece i to Sretena (25 godina), Anđelku (22), Ružicu (20), Petra (18), Zorana (17), Žarka (16), Đukicu (15) i Đorđa (15). Prošle godine, zahvaljujući drugoj “Trojci iz bloka”, zajedno smo uredili kuću za porodicu Novak – samohranu majku Dajanu i njeno petoro dece. Ilija (13), Nađa (9), Davor (7), Aleksej (3) i Nikodima (1) žive sa mamom i bakom nadomak Brčkog u Brezovom polju, sada u renoviranoj kući, sa novim krevetima i radnim stolovima za djecu, kao i uređenim kupatilima.

 

Takođe, podaščan je krov na spratu kuće i urađeni novi oluci, te zamijenjena kompletna stolarija na kući, uređeno je kupatilo u prizemlju, riješen problem vlage i ugrađeni novi lavabo i bojler.

 

„Trojka iz bloka“ je do sada održana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Kanadi, Kataru i SAD-u. U Brčko dolazi treći put i već je postala tradicija.

 

Pravila su jednostavna – dolaskom na turnir, prijavom za takmičenje, donacijom, sponzorstvom ili tehničkim sponzorstvom, pomažete prikupljanje neophodnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim višedjetnim porodicama.

 

Prijava za takmičenje u brzom šutiranju trojki je simbolična donacija u iznosu od 5 KM, a prijavljuje se na licu mjesta, pred početak turnira. Svojim prijavama direktno pomažete ugrožene porodice, jer svi prihodi idu direktno u humanitarne svrhe. Sam turnir nema mnogo pravila i zaista je samo bitno učestvovati.

 

Pobjednici su mališani koje zajedno pomažemo i svaka pomoć, svaka šutnuta trojka je nova velika pobjeda jer će naše dobročinstvo roditi bezbroj osmijeha. Dobrodošli su svi od 3 do 103, šutira se sa 3 pozicije, 5 lopti na svakoj poziciji i 40 sekundi za šutiranje.

 

Dođite da se družimo i pokažemo humanost!

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com