Menu

"District Team" organizovao FLASH MOB i sa Trga poslali poruke mira i ljubavi Istaknuto

FLASH MOB 642x336Na Trgu mladih, ekipe mladih iz District team-a i lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca organizovali su FLASHMOB. Naime, na Trgu mladih, razvukli su platno 9x9m, na kojem su pisali poruke mira i ljubavi. Prvi put je održana aktivnost ovog tipa u našem gradu, te nam je bila zaista drago što smo uspjeli u našoj namjeri. Građani koji su se zatekli u centru grada s oduševljenjem su pozdravili aktivnost, te su se mnogi pridružili i napisali svoju poruku. Nama najdraže poruke, crteži su od najmlađih, koji su se također pridružili i iskoristili priliku da se zabave, što je i bio cilj ove aktivnosti.

 

 

Ova aktivnost je održana u sklopu projekta PRO:Budućnost, a koji ima za cilj izgradnju mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.


Aktivnosti se provode u preko 70 opština u BiH, a projekat u kontinuitetu radi sa mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH.

 

Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

FLASH MOB 6

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com