Menu

Brčko: Promovisan novi broj časopisa "Susreti" Istaknuto

knjiga 1 642x336Promocija brčanskog književnog časopisa „Susreti“, upriličena je u foajeu Doma kulrure. Sve se dešavalo u okviru kulturno-sportske manifesatacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet“, čiji je pokrovitelj Vlada Distrikta.

 

 

Najnovije izdanje „Susreta“, drugo po redu ove godine, obuhvata savremena književna kretanja u BiH i zemljama regiona napisana na više od 300 stranica, i to kroz fokusiranje na prozu i poeziju, te osvrt na teatarska zbivanja.

 

„Posebno mi je značajno da smo ustupili prostor i foto – reportaži našeg susjeda iz Kostrča kod Orašja, književnika Jose Živkovića, koji je boravio u Indiji, te nanovo uvrstili i veoma kvalitetan dio u kojem su zastupljeni autori iz Brčkog“, rekao je urednik „Susreta“, Žarko Milenić.

 

Inače, već je u pripremi i novi broj časopisa koji će se iz štampe pojaviti uz ovogodišnje Pozorišne susrete, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com