Menu

Brčko: Započinje rekonstrukcija stadiona malih sportova "Blatuša" Istaknuto

utakmica na blatusi 642x336U planu rada Vladinog Odjela za javne poslove nakon završetka velikog projekta izgradnje nove saobraćajnice na Bulevaru mira je i rekonstrukcija nekoliko ulica u gradskoj jezgri i početak građevinskih radova na stadionu malih sportova “Blatuša”.

 

 

Dragan Peštić, viši stručni saradnik za puteve u Odjelu za javne poslove i koordinator nadzornog tima Vlade Brčko Distrikta nad izgradnjom druge trake ulice Uzunovića, odnosno bulevara, kazao je da je ova prometnica puštena u funkciju, a do se do kraja mjeseca čeka i njen tehnički prijem.

„Do kraja građevinske sezone započećemo i radove na rekonstrukciji stadiona malih sportova Blatuša za šta je obezbijeđeno 113.000 KM“, naveo je Peštić.

 

On je napomenuo da je u Brčko Distriktu trenutno aktivno oko 100 gradilišta koja su pod kompetencijama Odjela za javne poslove i dodao da će se u samoj jezgri grada vršiti rekonsntrukcija ulice „Branislava Nušića“ koja je veoma teška i komplikovana za rad, a sredstva su obezbijeđena.

 

U planu je i rekonstrukcija Ulice „Braće Kobića“ na novom Brčkom koja će se raditi prije rekonstrukcije ulice Nušića.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com