Menu

Muškarac snimao ispod suknji više od 550 žena, prijeti mu zatvor Istaknuto

Untitled 11 670x447Jedan muškarac je uhapšen u Madridu pod sumnjom da je potajno svojim mobilnim telefonom snimao ispod suknji više od 550 žena te da je objavio veći dio sadržaja na internetu, piše BBC News.

 

 


Ovaj 53-godišnji Kolumbijac, koji duži niz godina boravi u glavnom gradu Španije, navodno je sadržaj snimio mobilnim telefonom skrivenim u njegovom ruksaku. Policija navodi da je prenio najmanje 283 videozapisa na pornografske internet stranice, prikupivši milione pregleda.

 

Mnoge od 550 žrtava, od kojih su neke bile i maloljetne, snimljene su u glavnom gradskom metro sistemu.

 

"Bila sam žrtva manijaka koji je svojim telefonom snimao ispod moje suknje, ali nastavljam borbu", kazala je jedna od napadnutih žena.

 

Muškarac je optužen da svakodnevno zlostavlja žene još od prošlog ljeta kada je počeo prenositi sadržaj na internet. Također je, navodno, radio u supermarketima, a mnoge žene koje su bile meta njegovih napada su kazale kako im se na početku činio izuzetno susretljivim, ali sve s ciljem da im se približi.

 

Policija je započela nadgledanje osumnjičenog i uhapsila ga je dok je snimao ženu u metrou. U objavi na Twitteru policija je osumnjičenog nazvala "jednim od najvećih grabljivaca na žensku privatnost".

 

U toku pretresa njegovog stana, policija je otkrila laptope i računare sa stotinama videosnimaka, a njegova vlastita web stranica ima 3.519 pretplatnika. Osumnjičenom je određen pritvor.

 

U Španiji se neprikladno snimanje žena bez njihovog pristanka smatra seksualnim zlostavljanjem i počinitelji mogu biti suočeni sa zatvorskom kaznom. Također, ovo je nedavno postalo krivično djelo i u Engleskoj i Velsu nakon kampanje spisateljice Gine Martin.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com