Menu

Brčko: Odjeljenje za javnu bezbjednost učestvuje u projektu EU Istaknuto

bez7Odjeljenje za javnu bezbjednost Brčko distrikta učestvuje u projektu „Izgradnja kapaciteta i priprema BiH za mehanizam civilne zaštite Evropske unije“, koju finansira EU.

 

 

Koordinator za krizne situacije, Mirsad Hasanbašić rekao je da je ovo projekat u kome učetvuju entiteske Uprave civilne zaštite kao i brčansko Odjeljenje za javnu bezbjednost kroz koji će biti donirana određena oprema i vozila.

 

“Izgradnja kapaciteta odnosi se na opremanje jedinica civilne zaštite odgovarajućom opremom u kojoj će Distrikt dobiti opremu u vrijednosti od 100.000 evra. Dobićemo jedno terensko vozilo, jedno kombi vozilo, dron, deset radio stanica, nekoliko GPS uređaja i jednu prikolicu za prevoz opreme”, naveo je Hasanbašić.

 

On je rekao da će pored opreme jedinica civilne zaštite i spasilački timovi proći specijalizovane obuke iz oblasti zaštite i spašavanja.

 

“Drugi dio projekta, mehanizam civilne zaštite odnosi se na institucionalne koordinacije, odnosno obuke spasilačkih i interventnih jedinica, i pomoć u izradi planske dokumentacije za zaštitu i spašavanje. Obuke bi trebale u smjeru obučavanja timova za spašavanje iz ruševina u slučaju zemljotresa, zatim obuka spasilaca na vodi i pod vodom, i obuka za izgradnju i uređenje kamp naselja”, rekao je Hasanbašić.

 

Iz Odjeljenja za javnu bezbjednost su nam rekli da će se ovaj projekat odvijati u fazama u naredne dvije godine, te da će svi spasioci koju prođu ove obuke dobiti međunarodno priznate sertifikate po najvišim standardima

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com