Menu

Mladi iz Brčkog na Ljetnoj policijskoj školi Istaknuto

polici 1Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić danas je prisustvovao svečanom otvaranju šeste „Ljetne policijske škole – 2019“ koja se ove godine održava pod motom „Sigurnost i izazovi“ u organizaciji Policije Brčko distrikta BiH.

 

U svom obraćanju polaznicima ove škole kazao je da će Ljetna policijska škola mladima sigurno dati određena predznanja prije nego što se opredijele o svom životnom putu i da se nada da će mnogi od polaznika jednoga dana kao policijski službenici Distrikta biti jedni od govornika i uvodničara ili predavača na ovoj školi.

 

„Vlada podržava ovakve i slične akcije naročito ovaj projekat Policije Brčko distrikta BiH jer je ona naš temelj sigurnosti. Policija je pokazala dovoljno otvorenosti da stanovnici, a naročito mladi ljudi, u policiji vide partnere i vide onu snagu koja nas štiti, ali isto tako vide i priliku da neki od njih u budućnosti budu dio tog sigurnosnog sistema. Ova interakcija između mladih ljudi, stanovnika Distrikta i policije je jedinstvena u BiH i to je nešto što je naš proizvod. Vjerujem da će kroz ove ljetne policijske škole policija biti još bliža svima nama i da će biti nama pri ruci da nas štiti od svih onih negativnosti koje savremeno društvo prate“, kazao je Domić.

 

Svečanom otvaranju prisustvovao je i ambasador Brus G. Berton, šef Misije OSCE-a u BiH, Denis Šehanović, sekretar Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, i šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić koji su pozdravili mlade polaznike i naglasili da se učestvovanjem u ovom projektu ne jača samo Brčko distrikt BiH, nego i država.

 

„Ljetna policijska škola – 2019“ će biti održana u periodu od 28. do 30. augusta 2019. godine na kojoj će se oko 35 mladih polaznika upoznati s radom Policije i drugim akterima u sistemu sigurnosti.

 

polici 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com