Menu

Policija Brčko preduzela radnje na stvaranju optimalnog sigurnosnog ambijenta u blizini osnovnih i srednjih škola Istaknuto

pp99Provodeći planske mjere i radnje na stvaranju što višeg nivoa sigurnosti djece-učenika, Policija Brčko distrikta BiH je pred početak školske 2019/2020 godine aktivirala ¨Operativni plan¨ kojim su propisane mjere i aktivnosti policijskih službenika na stvaranju optimalnog sigurnosnog ambijenta u blizini osnovnih i srednjih škola.

 

 

U skladu sa ovim planom, Policija će u narednom periodu pojačati kontrolu oko škola kao i regulisanje saobraćaja ispred i u blizini škola u cilju bezbjednog kretanja učenika, prije svega sigurnosg dolaska i odlaska iz škola, posebno najmlađih učenika.

 

Pored navedenog nastavljanjem i razvijanjem projekta ¨Školski policajac¨, koji se do sada pokazao kao vrlo uspješan projekat i koji je prihvaćen kako od strane učenika tako i od strane nastavničkog osoblja, pripadnici policije će nastaviti sa stvaranjem sigurnosti, kao i edukacijom učenika iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

 

Ovom prilikom apelujemo na vozače, da obrate posebnu pažnju na kretanje učenika pored kolovoza i na samom kolovozu, te da brzinu kretanja svojih vozila u blizini škola, prilagode uslovima i stanju kolovoza, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, kako bi na vrijeme mogli reagovati i zaustaviti svoje vozilo u slučaju potrebe, čime će se izbjeći teže posljedice po učenike, koji svojim neopreznim postupcima mogu sebe dovesti u opasnost (iznenadno pretrčavanje preko ulice, guranje i sl.)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com