Menu

U Brčkom obilježen Dan nestalih Istaknuto

loikPolaganjem vijenacana na Graničnom prelazu most, te bacanjem cvijeća u rijeku Savu, odnosno pušanjem balona, i u Brčkom je obilježen Međunarodni dan nestalih. Prije šetnje ka mostu, građani okupljeni u pješačkoj zoni u središtu grada, ispisivali su prigodne poruke, lijepeći ih na za to namjenski postavljene siluete.

 

 

U ime organizatora, ovdašnjih četiri srodna udruženja,prvo se obratio sekretar Uduženja nestalih nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Distrikta Sead Golić, koji je podsjetio da i 27 godina poslije rata, samo u Brčkom, još uvjek se traga za preko stotinu nestalih lica za što najodgovorniima, porodice nestalih, smatraju predstavnike brčanske sudske vlasti.

 

Među brojnim građanima i predstavnicima političkih stranaka, vijence i cvijeće su položili i čelnici Skupštine Distrikta.“Veoma je važno da i kroz ovakva prisjećanja opominjemo na neophodnost pronalaženja svih nestalih. Mi iz izvršne i zakonodavne vlasti stvorili smo sve materijalno- tehničke preduslove kako bi sudstvo dinamičnije djelovalo u ovom segmentu, jer i mi postignutim rezultatima, nismo zadovoljni“, rekao je predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com