Menu

Otac se napio i izgubio kćerku (4) u vozu: Pokucala mu je na vrata nakon 20 godina Istaknuto

yuliaBjeloruskinja Yulia Moiseyenko ponovo je sa svojim roditeljima, dvije dekade nakon što je kao četverogodišnja djevojčica nestala tokom putovanja vozom, objavile su vlasti.

 

 

Putujući iz Minska u istočnu Bjelorusiju 1999. godine s ocem Viktorom, Yulia je nestala. Prema pisanju lokalnih medija njen otac se napio i zaspao, a kada se probudio njegove kćerke nije bilo.

 

Ona je spletom okolnosti završila na vozu prema zapadnom ruskom gradu Rijazanju sjećajući se samo imena svojih roditelja, navelo je u saopćenju bjelorusko ministarstvo unutarnjih poslova.

 

“Problem je što me bjeloruska policija tražila samo u Bjelorusiji, dok u Rusiji nije bilo informacija o nestaloj djevojčici”, rekla je 24-godišnja Moiseyenko, a objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

 

Moiseyenko je odrasla u ruskoj udomiteljskoj porodici. Prošli mjesec je njen prijatelj na internetu pronašao objavu o nestaloj osobi i obratio se bjeloruskim vlastima kako bi saznao je li riječ o Yuliji.

 

Moiseyenko se zatim sastala sa svojim roditeljima, a DNK test je potvrdio da su u srodstvu. Otac je rekao da je on kriv zbog svega i zamolio je kćer za oprost.

 

“Živjeli smo u nadi 20 godina. Živjeli smo u nadi da ćemo je pronaći”, rekla je njena majka Lyudmila.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com