Menu

Džeko dobio povišicu, najplaćeniji je igrač Rome

edin dzekoKapiten bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije Edin Džeko nedavno je produžio saradnju sa Romom gdje će ostati do ljeta 2022. godine.

 

Za razliku od prethodnog ugovora kada je zarađivao 4,5 miliona eura godišnje, Dijamant je novim ugovorom dobio i bolju platu, te je sada najplaćeniji igrač Rome sa pet miliona eura godišnje.

 

Miralem Pjanić će i ove sezone zarađivati 6,5 miliona eura dok će Rade Krunić, inače novi igrač Milana, zarađivati 1,1 milion eura godišnje. Plata Senada Lulića je 1,4 miliona eura godišnje dok Udinese Matu Jajala plaća 450.000 eura godišnje.

 

Inače, torinski Juventus izdvaja najviše novca za plate svojih igrača u sljedećoj sezoni, a u pitanju je cifra od 294 miliona eura dok potom slijede Inter (139), Roma (125), Milan (115), te Napoli (103) koji su jedini klubovi koji na plate izdvajaju preko sto miliona eura.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com