Menu

Banka im greškom uplatila 120.000 dolara, oni skoro sve potrošili Istaknuto

par novac334Par iz Pennsylvanije zaradio je optužnicu za krađu nakon što je potrošio hiljade dolara koje je banka pogreškom prebacila na njihov račun, prenosi BBC.

 

 

Robert (36) i Tiffany (35) Williams pogreškom banke su se obogatili za 120.000 američkih dolara i potrošili gotovo sve.

 

Par je, osim s optužnicom, suočen i s više od 100.000 dolara naknade za prekoračenje dozvoljenog minusa na računu, prenosi Hina.

 

Prema policiji novac su potrošili na kupovinu terenaca, prikolice, trkaćeg automobila i druge predmete. Prijateljima su podijelili 15.000 dolara.

 

Priznali su da su znali da novac nije njihov.

 

Novac je na njihov račun, umjesto na račun investicijske kompanije, legao u maju, a pogreška je uočena 20-ak dana kasnije te je novac skinut s njihova računa, a paru je nakon toga ostao ogroman minus.

 

Prema policiji Williamsovi su do otkrića pogreške već bili potrošili oko 107.000 dolara bez da su prije toga provjerili u banci o čemu se radi. Williamsovi su na računu uobičajeno imali oko hiljadu dolara.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com