Menu

baner for web jpg

Obuka GSS-a Brčko i Policije Istaknuto

ga 2Tokom vikenda novi pripadnici Gorske službe spašavanja Brčko distrikt BiH su boravili na obuci koja će trajati četiri vikenda. Obuci su prisustvovali i pripadnici Specijalne policije Brčko distrikta BiH. Obuku je organizovala Gorska služba spašavanja Federacije BiH i izvođena je na lokalitetu planine Igman.

 

 

Svi polaznici obuke su pokazali veliku zainteresovanost za rad na terenu kao i timski rad. Ovim putem je nastavljena dobra saradnja GSS Brčko distrikta BiH sa Policijom Brčko distrikta BiH, gdje su zajedničkim radom na terenu pokazali spremnost za timski rad.

 

Na povratku sa obuke pripadnici GSS Brčko i Specijalne policije Brčko su to i pokazali. U blizini mjesta Kladanj naišli su na vozilo koje je sletilo u provaliju, te su pružili asistenciju djelatnicima Hitne pomoći Kladanj. Stariju žensku osobu su izvukli iz auta, te izvršili izvlačenje iste iz provalije, a zatim je smjestili u sanitetsko vozilo kojim je transportovana u Hitnu pomoć Kladanj. Čestitke pripadnicima naše Specijalne policije kao i članovima GSS-a koji su učestvovali u ovoj intervenciji.

 

ga 5ga 5ga 5ga 5ga 5

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com