Menu

Brčko: Besplatni udžbenici za djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Istaknuto

udzbenici 98d5f196a9d659359315d84920bdfe3c view articleZa nabavku udžbenika za djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida redovno upisanih u srednje škole i visokoškolske ustanove i ove godine iz budžeta distrikta izdvojena su sredstva u iznosu od 120 hiljada maraka.

 

Šef Službe za boračko – invalidsku zaštitu distrikta Brčko, Senad Bešić, kaže da je u toku javni poziv za srednje škole koji traje do kraja septembra, dok će od prvog oktobra biti raspisan javni poziv za studente koji će trajati do kraja mjeseca oktobra.

 

„Pravo na ovu vrstu pomoći imaju sva djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do navršene 26 godine života koja su redovno upisana u srednje ili visokoškolske ustanove i koja po prvi puta pohađaju uspisanu školsku godinu“, pojasnio je Bešić.

 

Pojedinačni iznos pomoći iznosi 250 maraka. Nakon završenog javnog poziva krenuće isplata sredstva namijenjenih za nabavku udžbenika. Ova sredstva trebala bi biti isplaćena do kraja kalendarske godine.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com