Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Brčko: Dom zdravlja dobio lift, veliko olakšanje za osobe sa invaliditetom Istaknuto

Dom zdravlja lift 1Nakon više od četiri decenije brčanski Dom zdravlja danas je zvanično dobio lift koji će olakšati ulazak svim osobama koji imaju problem sa invaliditetom.

 

 

Direktor Doma zdravlja Borislav Đulabić rekao je da su odavno bile potrebe za izgradnjom lifta i da je danas konačno to riješeno.

 

“Problem je bio odavno prepoznat, ali nažalost kod nas sve sporo ide. Ipak, završili smo ovaj projekat sredstvima Vlade, Odjeljenja za zdravstvo i projekat je koštao nešto manje od 200. 000 KM. Ovo nije nešto čime bi se trebali pohvaliti i ovo je više da informišemo građane da je lift od danas u upotrebi. Dimenzije lifta su odgovarajuće i može se smjestiti i pokretni krevet sa bolesnikom. U planu smo napraviti krov, fasadu i sl. i trudit ćemo se da olakšamo građanima na svaki mogući način i poboljšamo kvalitet usluga”, rekao je Đulabić.

 

Jasmin Hemze iz Udruženja paraplagičara i dječije paralize rekao je da su se do sada snalazili na različite načine kako ući u Dom zdravlja.

 

Dom zdravlja lift 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ne znam kako smo se uspijevali penjati na neki sprat. Najviše smo imali razumijevanja od sugrađana koji su nam pomagali da uđemo u te objekte”, rekao je Jasmin.

 

Za predsjednicu Udruženja distrofičara Brčko Rendić Enisu lift znači puno.

 

“Ovo znači puno za nas i sanjali smo o ovome. Mi iz udruženja smo uvijek spominjali da nam je potreban ovaj lift u Domu zdravlja, jer nismo mogli doći do očnog, čak ni doktoru opšte prakse itd. Zahvaljujem se Vladi što je izašla u susret i prepoznala naše potrebe da lakše dolazimo do doktora”, rekla je Enisa.

 

Dom zdravlja lift 5Dom zdravlja lift 5Dom zdravlja lift 5

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com