Menu

Brčko: Pogledajte dokumentarni film "DJECA DEJTONA" Istaknuto

distriPovezujući priče ratnih vojnih veterana i generacija koje su odrastale devedesetih, film prikazuje različita iskustva koja povezuju i razdvajaju sve sudionike ratnih dešavanja, ali i ističe pozitivne poruke koje će biti primjer pomirenja i zajedništva za sve generacije.

 

 


Ideja o snimanju amaterskog dokumentarca nastala je u sklopu USAID projekta „re:Generacija“, koji za cilj ima izgradnju povjerenja i promociju pomirenja kroz aktivizam mladih.


Osim bivših vojnika, u filmu učestvuju i hip-hop izvođači Finti, Cap One, Frenkie i slobodni umjetnici iz Brčkog koje predvodi Lazar Borišev.


"Iako snimljen amaterski, ovaj film ima za cilj da grad na Savi, ali i cijelu zemlju, predstavi na jedan drugačiji i pozitivan način, te pokaže kako mladi mogu učestvovati u izgradnji mira i suživota u BiH“.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com