Menu

Na "Biciklijadi" u Brčkom učestvovalo oko 200 biciklista Istaknuto

biciklistiU Brčkom je juče održana "Biciklijada" na kojoj je oko 200 biciklista iz Bijeljine, Ugljevika, Modriča, Šamca, Srebrenika, Tuzle, Loznice, Gunje i grada domaćina ukazalo na potrebu da više budu poštovani u saobraćaju.

 

 

Biciklisti su prvo prodefilovali ulicama Brčkog, a potom je za najmlađe učesnike organizovano takmičenje u poligonskoj vožnji na Trgu pravde.

 

"Biciklijada", osma po redu, održana je u organizaciji Biciklističkog kluba "Sveti Nikolaj".

 

Predsjednik kluba Željko Novaković objasnio je da se "Biciklijada" održava s ciljem promocije biciklizma i bezbjednosti biciklista u saobraćaju, jer, kako je naveo, vozači motornih vozila, slabo poštuju bicikliste zbog čega su primorani da voze po trotoaru, jer u Brčkom za njih nema staze.

 

"Ovim aktivnostima pokušavamo da skrenemo pažnju nadležnima da postoji jedna kritična masa biciklista za koju je potrebno izgraditi biciklističke staze", rekao je novinarima Novaković.

(SRNA)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com