Menu

Glavni transportni cjevovod „Plazulje - Potočari" značajan za kompletan Distrikt Istaknuto

cjevovod komunalnoVlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na današnjoj 66. redovnoj sjednici donijela je Odluku o pokretanju procedure kreditnog zaduženja Brčko distrikta BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj.

 

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović kazao je da se radi o kreditnom zaduženju u visini od 6,5 miliona eura za projekat glavnog transportnog cjevovoda od fabrike vode „Plazulje” do Potočara u dužini od oko 14 kilometara.

 

„Ovim projektom su ostavljene mogućnosti i za priključenje istočnog dijela i zapadnog dijela Distrikta, a u inicijativi je i da se osigura određena funkcionalnost za južni dio Distrikta, odnosno da sa izvorišta fabrike vode poboljšamo vodosnabdijevanje na teritoriji kompletnog Distrikta. S ovim projektom se čekalo kako bi se prilagodio projektu zaobilaznice i mi smo pri kraju aneksa glavnog transportnog cjevovoda što znači da bi vrlo brzo mogla da budu operativna sredstva ukoliko postignemo kvalitetne dogovore”, kazao je Bulatović.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com