Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Neovlašteni promet opojnih droga i oružja: Policija distrikta u akciji "CER" Istaknuto

speNakon preduzimanja planskih istražnih mjera i radnji, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Posavskog kantona-županije, započeli jutros (24.09.2019. godine) realizaciju akcije kodnog naziva „CER“.

 

 

Akcija „CER“, usmjerena prema 23 lica, gdje se vrši prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja.

 

U toku je više od 80 pretresa, na više od 30 lokacija na području Brčko distrikta BiH, Tuzlanskog kantona i Posavskog kantona-županije i to: lica, objekata i putničkih vozila s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljim krivičnim postupcima.

 

U do sada provedenim radnjama pretresa, pronađena je veća količina narkotičkih materija, novca i oružja.

 

Akcije se provode po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com