Menu

Promocija nauke i istraživačkog rada među djecom i mladima: Evropska noć istraživača u Brčkom po drugi put Istaknuto

ev bcOmladinska organizacija Mali princ i Poliglota Institut će i ove godine biti domaćin Evropske noći istraživača, koja se po drugi put održava u Brčkom. Cilj ove manifestacije je promocija nauke i istraživačkog rada među djecom i mladima, te podsticanje mladih da se bave naukom i tehnologijom.

 

Ove godine Evropska noć istraživača će se održati u petak, 27.09.2019. a okupit će predavače, istraživače, profesore i studente iz cijele BiH i regiona, a program će obuhvatati prezentacije naučnih i istraživačkih radova, kvizove, takmičenje učenika srednjih škola, radionice, stručna predavanja, naučne eksperimente, te promocija nauke kod djece i mladih.

 

Realizacijom ovog projekta želimo stvoriti platformu za nove ideje, realizaciju naučnih projekata, istraživanju i približiti prvenstveno djeci i mladima nauku, kroz inovativan i zabavan način, te smo zbog toga odlučili najveći dio programa posvetiti naučnim radovima učenika osnovnih i srednjih škola.

 

I ovogodišnja manifestacija će biti realizovana pod sloganom “Let’s STEAM! Stvarajmo nove prilike” je kako proslavljamo kreativnu stranu nauke, kao i sam kreativni proces naučnog dostignuća. STEAM je slogan za nauku, tehnologiju, preduzentištvo, umjetnost i matematiku (Science, Technology, Entrepreneurship, Arts, Mathematics.

 

U toku su završne pripreme ovogodišnje manifestacije, koja će grad Brčko uvrstiti (ponovo) u veliku evropsku porodicu gradova koji želi mladim ljudima dati priliku da pokažu svoje znanje i vještine, te stvoriti platformu za njihovo napredovanje.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com