Menu

Učenici iz Brčkog učestvuju na olimpijadi u Dionisu Istaknuto

uc oliUčenici poljoprivredne i medicinske škole iz Brčkog ušli su u najuži krug učesnika odabranih za takmičenje na olimpijadi u Dionisu. Sedam učenika dobilo je priliku svoje pjevačke sposobnosti pokazati na Grčkoj pozornici kao jedini predstavnici Bosne i Hercegovine.

 

 

Olimpijada u Dionisu je manifestacija koja godinama okuplja mlade talente iz svijeta kulture, sporta i muzike. Ove godine priliku za učešće dobili su i učenici Brčanske Poljoprivredne i medicinske škole. Prema riječima njihove profesorice Vere Lalić Talenat koji posjeduju ovi učenici je neosporiv a poziv za učešće na ovakvoj jednoj manifestaciji bio je veliko iznenađenje za sve.

 

Poljoprivredna i medicinska škola iz Brčkog broji veliki broj učenika, samim tim postoji velika potreba za različitim sekcijama. Prema riječima Seada Bečića direktora škole učenički talenat i ideje je svakako nešto što škola treba podržati i omogućiti da se razvijaju i dalje.

 

Direktor Poljoprivredne i medicinske škole iskazao je veliku zahvalnost za podršku koju su dobili od strane gradonačelnika i Vlade Brčko distirkta bez kojih kaže ne bi imali uslove za odlazak na ovakvo jedno putovanje.

 

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com