Menu

Brčko: Grantovi neprofitnim i drugim organizacijama 120.000 KM Istaknuto

novacČlanovi Vlade Brčko usvojili su Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava sa pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana, po javnom pozivu. Za ove namjene iz budžeta Brčko distrikta BiH izdvojeno je 120.000 KM.

 

Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, rekao je da je ovo jedini javni poziv na nivou cijele Vlade koji se provodi po unaprijed određenim kriterijima i oblastima koje su definisane strateškim i akcionim dokumentima.

 

„U prethodnom periodu je bio raspisan javni poziv za nevladine organizacije i udruženja građana da predaju svoje projekte i programe iz oblasti problematike mladih, jačanja civilnog društva i borbe protiv korupcije. Komisija je ocijenila pristigle projekte i 22 organizacije su zadovoljile previđene kriterije, od ukupno 36 prijavljenih“, zaključio je Blažić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com